Tolregels A22 This page in English Diese Seite auf Deutsch
Boek nu of vraag om een Prijsopgave

Neem contact met ons op
Tel: 00351 282 457 070Omdat wij bij Yor u de best mogelijke service willen bieden, hebben we besloten om al onze auto's uit te rusten met de elektronische transponders voor de A22 tol.

De transponder hoeft niet te worden gereserveerd, ze is indien gewenst beschikbaar bij aankomst.
Op alle wagens zijn de transponders gemonteerd op het nummerbord, ze kan niet verwijderd worden.


Hoe verkrijg ik een transponder zodat ik zonder problemen de A22 en andere tolwegen gebruiken kan?
De transponders zijn indien gewenst bij aankomst beschikbaar, u hoeft ze niet van te voren te reserveren..


Wat zijn de kosten van een transponder?
Een transponder kost € 20,- contantbetaling, inclusief € 15,- aan passages.
Voor een minibus zijn de kosten € 30,- contantbetaling, inclusief € 25,- aan passages.


Ik weet eigenlijk nu al dat deze eerste 15 euro niet genoeg zal zijn voor mijn reizen. Hoe kan ik meer geld toevoegen?
Bij afhalen kunt u onze vertegenwoordiger vragen een hoger bedrag op de transponder te plaatsen. Dit kan in stappen van € 10,-.


Ik beeindigde de autohuur zonder de volledige € 15,- te gebruiken, krijg ik geld terug?
Dat is helaas niet mogelijk.


Als ik de tolweg A22 niet gebruik, wat dan?
Indien blijkt dat u de Tolweg niet hebt gebruikt, krijgt u uw aanbetaling terug.

Wat wanneer ik de transponder verlies of wanneer ze beschadigd is?
In geval van verlies of beschadiging brengen wij € 57,- + Vat in rekening. Indien u de transponder moedwillig van de auto verwijderd, en u wordt door de cameras op de tolweg gefotografeert, word dat als een misdrijf beschouwd, hier is de Europese strafwet van toepassing..

Toll Rules Sign Tolweg A22 snelweg Algarve

Vanaf 8 december 2011 is in Portugal op verschillende wegen Tol ingevoerd. Zo ook op de A22, de enige snelweg aan de Algarve, die van Vila Real de Santo Antonio (grens bij Spanje), tot aan Lagos loopt.

De tolweg heeft geen 'gewone' tolpoortjes. U kunt dus niet met Euros of een credit card betalen. Registratie gebeurd volledig elektronisch.

U kunt de desbetreffende wegen herkennen door de melding �Electronic toll only� bij de oprit.

Hoe kunt u het gebruik van de tolweg aan de Algarve A22 betalen:
Volgens de Portugese wet, moet de klant van de huurauto de volgende procedure toepassen bij de door hem of haar gehuurde huurauto, indien deze gebruik wil maken van de tolweg A22:

U kunt de electronische tol betalen in de zogenaamde 'payshops'. In veel plaatsen is dit ondergebracht in de lektuurshops (ook vaak de winkel van de loterijen e.d.) en ziet u een bordje met payshop op het raam staan. Makkelijker is het om de rekening te betalen bij het plaatselijke postkantoor, omdat nog niet precies bekend is, waar deze payshops zijn.

Betaaltermijn: De betaling kan vanaf de 2e dag na het passeren van het tolpunt en gedurende 4 werkdagen worden voldaan.
U kunt dus gewoon gebruik maken van de snelweg A22 aan de Algarve en binnen 5 dagen kunt u de tol in deze payshops/ postkantoor, achteraf, betalen in iedere willekeurige plaats. Hoe: U geeft het kenteken van de huurauto door en dan krijgt u de rekening. De betaling wordt in de computer geregistreerd.
Het is wel handig om uw huurcontract mee te nemen. Dan kunt u laten zien vanaf welke datum u de auto gehuurd hebt.

Kosten: Het bedrag van het tolgeld (het referentietarief voor voertuigen van klasse 1 werd vastgelegd op � 0,06671 excl. IVA maar kan vari�ren met betrekking tot o.a. het uur van de dag waarop de tol ge�nd wordt, bijzondere zones, de klasse van het voertuig of regelmatige en frequente doorreizen van hetzelfde voertuig. De regering kan de tarieven jaarlijks in de maand januari aanpassen)+ administratiekosten (ter hoogte van 25 cent per tolbedrag dat men moet betalen, tot een maximum van 3 euro per betaalhandeling).

Belangrijk: Als de betaaltermijn is verlopen (na 5 werkdagen) zonder betaling van het tolgeld, wordt dat gezien als overtreding en zal de bestuurder een boete worden opgelegd, verhoogd met administratiekosten.

Wanneer de door u gehuurde huurauto, gedurende de door u gehuurde periode op de tolweg rijdt, is het verhuurbedrijf waarbij u de auto gehuurd heeft, verplicht de klant/huurder te identificeren, indien deze niet geregistreerd staat.

Heeft u geen zin om achteraf voor verrassingen te staan kunt u het beste gewoon aan uw tolverplichting voldoen. Krijgt u een boete, betaalt u nog veel meer!


© algarve-carhire.eu - mail